Blogul lui Miron: Telegram oportunități.Un messenger așa cum ar trebui să fie

Telegram oportunități.Un messenger așa cum ar trebui să fie


Ieri, am avut necesitatea să trimite un fișier de 50-megabiți în WhatsApp. Din primăvara anului 2016 cum m-am mutat pe telegram, am uitat cum se face în alte messenger-uri: pentru a trimite cu ajutoru WhatsApp-ului a trebuit să schimb manual extensia .zip .pdf, și apoi câteva minute să aștepte finalizarea cu succes a transferului ...

Mulți se folosesc și sunt familieri WhatsApp sau Viber „pentru că majoritatea sunt acolo“ și la întrebarea dacă aceștia au Telegram, ei spun: „Și el cu ce este mai bun decît WhatsApp si Vibe“ M-am saturat sa le  spun oamenilor acelaș lucru (în ciuda faptului că povestea devine de fiecare data tot mai lungă), am decis să scriu acest articol. După ce veți încerca cu adevarat să uzați cu adevarat un messenger și cum ar trebuie sa fie unul, nu ve-ți mai vrea să vă reîntoarceți la cele vechi.

Lansat în 2013 rapid și-a cîștigat popularitatea în Europa, telegram se  mulțumește cu simplitatea,comoditatea  sa și unele lucruri sărite de pe pix pentru un messenger de-a rîndu . Principalele sale caracteristici sunt : Protecția si viteza. Pentru „hacking“, a fost anunțat în mod oficial o recompensă de 200.000 $. pe care în prezent încă nimeni nu a primito.



Așa dar, telegram:
- Începând de astăzi, considerat cel mai rapid messenger;

- Complet gratuit, nu conține publicitate,nu-ți bagă jocuri stupide și să plătești pentru sticker-e,  nu se încorporează în elementele de interfață bannere;

- Consumă puțin trafic și descarcă doar de ceea ce ai nevoie (WhatsApp este întotdeauna în mod automat și încarcă mesajele vocale în regim standby, Viber  în mod regulat descarcă actualizări noi pentru stickere , și „nu contează“, care este limita traficului dumneavoastrăsau viteza pe de care dispuneți.

- Are sistem stabil de livrare a mesajelor, niciodată nu se pierd , chiar aveți o conexiune proastă

- Toate dialogurile dvs și fișierele sunt stocate în cloud, indiferent de dispozitiv (excepție - chat-urile secrete ); nu este nevoie să te deranjez cu  backup în caz de pierdere sau de schimb a unui alt dispozitiv.

- sincronizare automată practic instantaneu pe toate dispozitivele. Puteți începe să scrieți un mesaj pe computer și să continue pe telefon;

- Persistă un nor de chat cu tine însuși, supus unui buton separat (util pentru note rapide și stocarea fișierelor);

- Puteți lua un nickname personalizat sub care vă poate găsi ușor prietenii, și de a comunica fără a dezvălui numărul dvs de telefon; plus automat se creează un link scurt la profilul tău.Cei care deja au numărul tău , automat apari în lsita lor de contact că folosești telegram și evident și tu dacp ai contactele unui prieten ce deja folsește această app.

- Multisearch - câmp de căutare universală cu rezultate instantanee: contacte, chat, grupuri, nume de utilizator sau mesaje text;

- Ciorne, autosalvarea mesajelor în timpul unui dialog: atunci când scrieți un mesaj, puteți să vă  rupeți un pic de la dialog, pentru a răspunde la o altă cameră de chat și a reveni la inițial;

- Posibilitatea de a modifica mesajele după trimiterea și ștergerea lor de pe partea laterală a destinatarului (sau la participanții individuali, în cazul în care există un discurs într-un grup), la două zile după publicare, indiferent dacă destinatarul le-a citit sau nu;

- Formatarea textului (bold, italic, monospațiat);

- Capacitatea de a răspunde la un anumit mesaj (atașat cu un link la mesajul original);

- Capacitatea de a menționa utilizatorilor în mesaje (iar utilizatorul va fi notificat chiar și atunci când este deconectat sunetul în chat);

- Hashtagurile în mesaje (cu referire la un anumit subiect de discuție și de căutare rapidă);

- Ascunderea ultimei tale vizite online pentru utilizatori individuali.

- liste negre;

Siguranță:

- „chat-urile secrete“ - conversațiile în care, spre deosebire de modul normal, mesajele nu sunt decriptate server și sunt stocate pe dispozitivele interlocutorilor (end-to-end de criptare). Când ștergeți istoricul chatului pe dispozitivul dvs el va fi sters în mod automat și la parteneru dvs. Acest mod permite „on the fly“,de a include o auto-distrugere, după o anumită perioadă de timp.


Spre deosebire de Viber si WhatsApp, telegrama este unul dintre mesageri de încredere potrivit experților IGIL (!)

- Verificarea în două etape (puteți crea o parolă pentru a intra);

- Blocarea app cu un cod PIN;

- Capacitatea de a elimina sesiunile active pe alte dispozitive (de exemplu, dacă sunteți conectat la contul dvs. de la un alt dispozitiv și ați uitat să vă delogați);

- Ștergerea automată a contului, după o lungă absență (perioada este ajustată de către utilizator);

Fișiere:

- transferul rapid de orice fișier, în orice cantitate de până la 1,5 GB, care rezolvă simultan problema trimiterea fișierelor propriu-zise de pe computer pe telefon și înapoi (pentru comparație: Viber permite documente  până la 200 MB, WhatsApp - până la 100 MB);

- Continuarea download-ului în caz de deconectare a internetului.

- Trimite orice număr de fotografii de o dată (Viber transmite până la 10 bucăți, WhatsApp - 30);

- Capacitatea de a trimite fotografii în calitate originală;

- Selectarea calității video  - în regim original fară de a fi comprimate (Viber pentru 1 ori pentru a da 10 MB de fișier și nu mai mult de 3 minute, WhatsApp - nu mai mult de 16 MB);

- adăugarea mai multor fotografia de profil (dacă deschideți un avatar , puteți derula mai multe fotografii);

Abțibilduri sau Stricker-re:

- Selectarea lor este imens de mare, toate gratuite. Puteți crea propriile seturi pe absolut orice subiect și subtil pentru a le folosi fără teama ;)

Roboții sau BOT:

Roboți (Boții) - asistenți electronici care au început să își îndeplinească sarcinile de zi cu zi și care are forma de camere de chat în care utilizatorul trimite o comandă specială din listă, de obicei, emise sub forma unui grup de butoane.

Au un mare potențial de aplicare: căutare și de a descărca gratuit cărți, rețete, fotografii, muzică, filme, torente, prelucrare foto, voce citirea textului, rezervare hoteluri, efectuarea de sondaje, comparând prețuri și taxiuri, arhiva de radio, prognoza meteo, ratele de schimb valutar, planificatori, orele de zbor, dicționare, ghiduri, interpreți, asistență juridică, întâlnire, jocuri și multe altele - toate fără a părăsi aplicația! Magazinul de roboți îl găsiți aici @StoreBot.

Apeluri Vocale:

30 martie serviciu mult-așteptata a dat viață.


Protejarea datelor la un apel efectuat în același mod ca și în chat-ul secret, adică cu criptare terminală. Conversația poate fi redusă la minimum, lăsând „în fundal“, și, în același timp, să continue conversația prin mesaje text. În cazul unui apel primit prin rețeaua celulară în timpul unui apel vocal activ, utilizatorul are posibilitatea de a prelua apelul sau ignora și să continue dialogul în telegram (ceea ce viber va întrerupe automat conversația curentă).

Telegram a făcut ceea ce este pentru o sarciina imposibilă  WhatsApp , atunci când încearci să chemi pe cineva care nu se află în rețea ,atunci tonul de apel va fi diferit de tonul standart cînd utilizatorul este online. În Watsapp pentru a vedea contactul dacă este online sau nu, trebuie mai întâi să scrie un mesaj.

Comunități:


  • Grupul - chat privat cu numărul de participanți până la 200 de persoane (cea mai mare parte pot fi prieteni), pentru comunicare și partajarea de fișiere. Acesta vă permite să setați structura internă, setarea administratorilor,gestionarea roboților etc. Pentru un nou membru, puteți specifica numărul de mesaje precedente  pe care le poate citi. Grupul păstrează confidențialitatea tuturor participanților (numerele de mobil nu sunt vizibile).
  • Supergroup - chat pînă la 5000 de persoane. Pe lângă grup simplu , participanții au posibilitatea de ași șterge individual mesajele,fișierele etc. Supergroup-urile pot fi private și publice. Pentru a ajunge îmtr-un grup privat poate utilizatorii pot doar cu ajutorul unui link trimis de către administratorul grupului.
  • Canale tematice - nu au restricții privind numărul de utilizatori, spre deosebire de grupuri, difuzate în mod unilateral, principiul mass-media. Canalele sunt create pentru publicul larg, și necesită actualizarea constantă. Mesajele sunt trimise către administratorii de canal, și le obține toți abonații. Fiecare canal are un telegram.me/numeleCanalului + link , care pot fi partajate.


Dacă îți place blogul meu și cee ce scriu te poți abona aici:

4 coment.:

Anonim spunea...

Salut ! Am telegram si cand dau la search pentru un contact pot vedea si contactele pe care eu nu le mai am in telefon... cum pot sa fac sa nu-mi mai apara acele contacte ?
Multumesc !

Anonim spunea...

Ai idee de ce imi apar pe telegram cand dau search si contactele pe care nu le mai am in telefon ? cum fac sa nu-mi mai apara ?
Multumesc !

Eugen spunea...

salut, incearca sa scrii la suportul tehnic, probabil ca ai contacte vechi in telefon, incearca sa le stergi ˆ-ˆ

Unknown spunea...

Bună. Dacă cineva și a setat actul pe telegram, astfel încât sa nu mai fie vizibil pt nimeni, poți totuși sa vezi când e on line, exact ca la wtsupp?

Trimiteți un comentariu